Tournemires grootste werk is L’Orgue Mystique (1927-1932), bestaande uit 51 delen met orgelmuziek voor de zon- en feestdagen van het kerkelijk jaar, onderverdeeld in een kerst-, paas- en pinkstercyclus. Alle composities zijn, met het oog op hun liturgische functionaliteit, gebaseerd op de gregoriaanse gezangen voor de betreffende dag en bevatten een Prélude à l’Introït, Offertoire, Elévation, Communion en een Pièce terminale. Verder schreef hij orgelsymfonieën, concerten en kleinere werken voor orgel.
Het werk van Tournemire is sterk religieus getint. Zijn stijl zou men kunnen omschrijven als post-impressionistisch, waarbij de invloed van Franck, maar ook die van Claude Debussy onmiskenbaar is.
Hij was een van de eerste componisten die zich lieten beïnvloeden vanuit andere culturen (vooral India). Zijn fenomenale improvisatietalent is bewaard gebleven in vijf improvisaties die via een opname genoteerd zijn door zijn leerling Maurice Duruflé.
Erik Jan Eradus kreeg zijn eerste muzikale vorming aan de Koorschool St. Bavo in Haarlem. Hij studeerde orgel bij o.a. Bernard Bartelink, Jacques van Oortmerssen en Jean Boyer.
Erik Jan is sinds 1 januari 2018 titulair-organist van de St. Josephkerk in Haarlem.
Daarnaast is hij als organist verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en Hofkerk in Amsterdam en de Cultuurkoepel in Heiloo.
Erik Jan concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en treedt ook op als (gast-) dirigent van koren.
Voor zijn verdienste voor de Franse muziek ontving Erik Jan in 2014 een zilveren medaille van de Société Academique d’Education et d’Encouragement Arts-Sciences-Lettres in Parijs.
Website: erikjaneradus.com