Kerstconcert 21 december in de Sint Laurentiuskerk in Alkmaar: In Dulci Jubilo

21 december 2023 20:00
Locatie: St. Laurentiuskerk Alkmaar, Verdronkenoord 64, 1811 BG Alkmaar

We kennen inmiddels de mooie traditie van het kerstconcert in de OLV-kerk te Amsterdam en in onze eigen Sint Laurentiuskerk. Na twee keer afstel, kijken we er naar uit de draad weer op te pakken en een prachtig concert te verzorgen.

Voor zowel de teksten als de muziek hebben we dit jaar geput uit de rijke middeleeuwse traditie. Zo brengen wij een typisch middeleeuws verhaal over het ontstaan van een kerstlied In dulci Jubilo.

De bekende en geliefde componist Rutter heeft er een kerstverhaal van gemaakt en pastoor Jan-Jaap van Peperstraten heeft voor ons een vertaling naar het Nederlands verzorgd.

De uitvoering wordt verzorgd door de koren Canticum Novum, Schola Matthiae en de Laurentius Zangers. Het verhaal zal worden gelezen door Verteiler Robert Jan Wassink. De Solisten zijn Douwe-Jan van der Meulen (hobo), Daina van der Wal (fluit), Karel Bruin (fagot), Erik-Jan Eradus (piano/orgel). Het geheel Staat onder leiding van Una Cintina.

De uitvoering in de Sint Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord, Alkmaar is op woensdag 21 december 2022, aanvang 20.00 uur. Na het concert is er voor iedereen een glaasje glühwein. De toegang, inclusief programma, bedraagt Euro 10,- Kinderen tot 12 jaar gratis. De muziekcommissie van Stichting de Alkmaarse Cuyperskerk organiseert dit concert. Deze stichting heeft als doel de kerk in haar mooie Staat te behouden. Graag begroeten wij u op 21 december in de Sint Laurentiuskerk.

Klik hier voor flyer van het concert (PDF)

St. Laurentiuskerk
H. Laurentiuskerk