Livestream op 6 december om 11.00 uur vanuit H. Mariakerk, Alkmaar

Op zondag 6 december om 11.00 uur is er een livestream van de viering vanuit de H. Mariakerk in Alkmaar. De stream is te volgen via de Facebookpagina van de parochie. Deze pagina is openbaar en toegankelijk zonder Facebook-account.

Pastoor Jan-Jaap van Peperstraten gaat voor tijdens deze viering.

De livestream wordt kort voor de viering toegevoegd aan dit bericht.

Gebed voor Geestelijke Communie:
Mijn Jezus,
ik geloof dat U in het Allerheiligst Sacrament tegenwoordig bent.
Ik bemin U boven alles en wens U in mijn hart te verwelkomen.
Nu ik niet de communie daadwerkelijk  kan ontvangen, vraag ik van U de genade van de geestelijke communie.
Omhels mij en zuiver mijn verlangen naar de hemelse Vader.
Draag mij in Uw Geest, en laat mij nooit van U gescheiden worden.

25 november: RedWednesday en Orange the World

Woensdagavond werden diverse kerken in de regio rood en oranje aangelicht. Dit in het kader van #RedWednesday en om aandacht te vragen voor Orange the Wold, een campagne tegen huiselijk geweld. Bij de Kerk in Nood-actie Redwednesday wordt aandacht gevraagd voor de vervolgde Christenen. Het thema van dit jaar: “Sta op voor de vrijheid om te geloven”. In Alkmaar en Oudorp werden de St. Laurentiuskerk (Verdronkenoord) en de H. Laurentiuskerk (Oudorp) in het rode en oranje licht gezet. In Bergen de HH. Petrus en Pauluskerk.

Hieronder treft u een aantal foto’s van de verlichte kerken aan.

25 november: #RedWednesday voor vervolgde Christenen

De Laurentiuskerk op het Verdronkenoord en de Laurentiuskerk te Oudorp worden deze avond rood verlicht als teken van solidariteit met de vervolgde christenen.
De parochie deelt de actie met honderden kerken, synagogen en moskeeën als “schreeuw” om aandacht voor godsdienstvrijheid.
Kerk in Nood directeur: Godsdienstvrijheid is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof”.
61% van de wereldbevolking leeft in landen zonder de echte godsdienstvrijheid; in 38 landen is sprake van ernstige discriminatie en vervolging.

www.kerkinnood.nl