Wijziging vieringen in Sint Laurentiuskerk en Pius X

• Met ingang van zondag 11 december wijzigt de aanvangstijd van de viering op zondag in de Sint Laurentiuskerk van 11.00 uur in 11.15. Een kwartier later dus. Dit wordt gedaan om de priesters en musici de kans te geven om zich van de ene kerk naar de andere kerk te kunnen verplaatsen. Op zondag is de aanvangstijd nog om 11.00 uur.
  • Met ingang van het komend jaar 2023 vervalt de zaterdagavondviering in de Pius X.

Raadpleeg s.v.p. het vieringenoverzicht op de website  te raadplegen of via de afbeelding boven dit bericht. Op de website staan de juiste aanvangstijden.

Het Mirakel van december 2022 t/m februari 2023 is verschenen

Het Mirakel voor de maanden december 2022 t/m februari 2023 is verschenen.

In dit nummer van Het Mirakel onder meer:

In week 48 wordt de gedrukte versie thuisbezorgd en in de kerken gelegd om mee te nemen.

Rectificatie: op bladzijde 20 van Het Mirakel wordt de naam van de schrijver niet juist weergegeven. De juiste naam is Nel Möring. Excuses voor deze fout!

• Klik hier voor de online versie
  • Klik hier voor PDF-formaat.
  • Klik hier om vorige nummers te lezen.

Weekend 29-30 oktober: inzameling voor voedselbank

In het weekend van 29-30 oktober is er een inzameling voor de Alkmaarse Voedselbank in de St. Laurentiuskerk (Alkmaar) en de Pius X voor de mensen die het moeilijk hebben om rond te komen. Alleen houdbaar voedsel.

Bijgaand een lijstje (ligt ook achter in de kerk) met wat nodig is:

HELPT U DE VOEDSELBANK AAN PRODUCTEN?

Wij hebben grote behoefte aan de volgende levensmiddelen:

• Houdbare melk
  • Thee
  • Soep in blik
  • Margarine
  • Groente in blik of glas
  • Nasi/bami kruiden
  • Wasmiddelen
  • Jam
  • Houdbare kaas of smeerkaas

Verzorgingsproducten:

• Shampoo, doucheschuim
  • Wasmiddel

Heel erg bedankt voor uw medewerking!

VOEDSELBANK ALKMAAR/HEERHUGOWAARD e.o

Featured Image

Vieringen Allerzielen 2 november (correctie nieuwsbrief)

In nieuwsbrief 22 (14 oktober) zijn niet alle vieringen voor Allerzielen (2 november) in de parochie weergegeven. Dit betreuren wij tem zeerste.

De vieringen:

• 10.00 uur : Eucharistieviering Pius X Pastor H. Slot
  • 19:00 uur : Woord- en gebedviering H. Laurentiuskerk Oudorp o.l.v. Avondwakegroep (na afloop een processie met graflichten naar het kerkhof en zegening van de graven)
  • 19:00 uur : Woord- en gebedviering H. Mariakerk o.l.v. Avondwakegroep
  • 19:00 uur : Eucharistieviering St. Laurentiuskerk Pastoor J.-J. van Peperstraten

Informatie over aanmelden 1e H. Communie 2023

Wilt u uw kind aanmelden voor de catechese voor de 1e Heilige Communie van 2023? Hier leest u hoe dat kan.

De 1e H. Communie catechese wordt gegeven aan leerlingen van groep 4 of hoger van de basisschool. Vorig jaar bestond de groep uit kinderen van verschillende leeftijden. Dat bleek eerder een voordeel dan een nadeel. Daarom; Heeft de oproep u door omstandigheden vorige keer niet bereikt, geef uw kind dan dit seizoen op.

Het programma voor de 1e Heilige Communiecatechese bestaat uit

• Bijeenkomsten op donderdagmiddag 16.00-17.00 uur.
  • Start 17-11-2022
  • 12 gewone bijeenkomsten
  • 3 vieringen (Kerstmis, Palmpasen en Pasen)
  • Vastenmaaltijd
  • Kinder-Kruisweg
  • 1 speciale middag bij ‘Onze Lieve Vrouw ter Nood’, Heiloo
  • 4 ouderavonden.
  • Generale 15-4-2023
  • 1e H Communie viering 16-4-2023

De parochies van onze regio, te weten de H. Dominicusparochie, de H. Michaelparochie, de HH Petrus en Paulusparochie en parochie van de H. Johannes de Doper werken samen.
De locatie voor de bijeenkomsten op donderdag is de pastorie van de H. Laurentiuskerk in Oudorp aan de Herenweg. De pastorie is gelegen naast de kerk. Tegenover de kerk is een parkeerplaats.

Ter dekking van de kosten, vragen wij een vrijwillige bijdrage van € 37,50. Mocht u vinden dat u financieel of anderszins al bijdraagt aan een van de parochies, kunt u deze bijdrage geheel of gedeeltelijk achterwege laten.

Mocht u twijfelen of uw kind er al aan toe is of meer willen weten, neem dan contact op met Liesbeth van Gool via lvg@xs4all.nl

Aanmelden voor de catechese kan via

Met vriendelijke groet, Liesbeth van Gool