Livestream op 6 december om 11.00 uur vanuit H. Mariakerk, Alkmaar

Op zondag 6 december om 11.00 uur is er een livestream van de viering vanuit de H. Mariakerk in Alkmaar. De stream is te volgen via de Facebookpagina van de parochie. Deze pagina is openbaar en toegankelijk zonder Facebook-account.

Pastoor Jan-Jaap van Peperstraten gaat voor tijdens deze viering.

De livestream wordt kort voor de viering toegevoegd aan dit bericht.

Gebed voor Geestelijke Communie:
Mijn Jezus,
ik geloof dat U in het Allerheiligst Sacrament tegenwoordig bent.
Ik bemin U boven alles en wens U in mijn hart te verwelkomen.
Nu ik niet de communie daadwerkelijk  kan ontvangen, vraag ik van U de genade van de geestelijke communie.
Omhels mij en zuiver mijn verlangen naar de hemelse Vader.
Draag mij in Uw Geest, en laat mij nooit van U gescheiden worden.
Amen

Aanmelden of registreren voor een weekendviering (per viering 30 personen welkom)

Vanaf 17 oktober:

Per viering zijn 30 personen (exclusief medewerkers) welkom!

Voor de St. Laurentiuskerk (Alkmaar), de H. Laurentiuskerk (Oudorp) en H. Pius X-kerk (Alkmaar zuid) kan worden volstaan met het zich voorafgaand aan de viering laten registreren (naam en telefoonnummer). Natuurlijk kunt u ook thuis een briefje met uw naam en telefoon schrijven en deze in een van de kerken inleveren.

Voor de H. Mariakerk (Alkmaar Noord) geldt dat men zich wel van te voren moet aanmelden via info@rkmariaparochiealkmaar.nl of telefoonnummer 072-5628401.

Doel van registreren of aanmelden is om de gegevens te gebruiken bij een bron- en contactonderzoek in geval van besmetting. De gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Voor alle kerken geldt:

• Als u door de kerk loopt, draagt u een mondkapje!
  • Kom bij hoesten en/of gezondheidsklachten niet naar de viering
  • Houd anderhalve meter afstand
  • Schud geen handen, maar knik elkaar vriendelijk toe
  • Volg de aanwezige routes in de kerken
  • Ontsmet voorafgaand aan de viering uw handen met de daarvoor aanwezige middelen
  • Ga alleen zitten op de daarvoor bestemde plaatsen (personen uit een gezin mogen bij elkaar zitten)
  • Volg de aanwijzingen op van de aanwezige personen namens de kerk.
  • Bij de vredeswens geen handen schudden, maar elkaar vriendelijk toeknikken
  • De communie wordt alleen uitgereikt door een priester met behulp van een communiepincet.
  • Tussen de ontvanger van de communie en de priester is een communiescherm geplaatst.
  • Zingen is niet toegestaan, behalve door de eventueel aanwezige cantor
  • Helaas er is geen koffie na de viering