Ochtendgebed van 9 december 2021

Op donderdag 9 december 2021 wordt het ochtendgebed weer gebeden. Deze korte gebedsdiensten worden op maandag en donderdag gebeden omstreeks 09.30 uur.

Ochtendgebed van 9 december 2021

Uitnodiging om het gebed bij te wonen in de Sint Laurentiuskerk:

Op maandag en donderdag bidden wij in de kerk het ochtendgebed om 9.30 uur. Iedereen is welkom bij het Maria-altaar. Na het ochtendgebed blijven we samen een kopje koffie drinken in de kerk aan de leestafel.

Brief Pastoraal team vanwege maatregelen

Alkmaar, 1 december 2021

Aan de bestuursleden, locatieraden, vrijwilligers en parochianen in onze regio.

Vandaag heeft het bisdom besloten om per direct en tot nader bericht vieringen na vijf uur ’s middags op te schorten. Deze beslissing geldt ook voor de vieringen tijdens de kerstdagen.

Met gevoelens van verdriet én respect voor de moeilijke keuze die onze bisschoppen hebben moeten maken  hebben de pastores het volgende besloten:

Alle zaterdagavondvieringen komen per direct te vervallen, in plaats hiervan kan  – waar mogelijk – een doordeweekse viering kunnen worden bezocht om het parochieleven in de betreffende kernen gaande te houden. Er vinden dus ook op zaterdagavond 4 december a.s. géén vieringen meer plaats.

De vieringen op Kerstavond komen te vervallen met uitzondering van de volgende bijeenkomsten:

• De kinderkerstvieringen (herdertjesvieringen/familievieringen die gepland waren voor 17:00) kunnen doorgang vinden mits deze verplaatst worden naar 16:00 uur en gehouden kunnen worden met inachtneming van de geldende regels.
  • De Nachtmis vanuit de Laurentiuskerk zal worden gestreamd en uitgezonden via kerkdienstgemist.nl . Deze mis zal helaas niet toegankelijk zijn voor bezoekers.

Alle overige vieringen op Kerstavond zullen komen te vervallen.

De vieringen op Oudjaarsavond in Schoorl en Zuidschermer zullen eveneens komen te vervallen.

Alle vieringen die overdag zouden plaatsvinden vóór 17:00 uur zullen voorlopig doorgang vinden. Dit betreft onder andere de vieringen op Kerstochtend en Tweede Kerstdag.

De pastores begrijpen dat dit besluit veel mensen zwaar zal vallen. Het kerstfeest is ook dit jaar nog niet wat het had moeten zijn en we moeten eens te meer een beroep doen op uw begrip en geduld.

Ook met een afgeschaald vieringenprogramma zijn wij nog steeds in staat op een waardige en veilige manier het Kerstfeest te vieren. De veiligheid van parochianen en kerkgangers waarborgen is en blijft onze hoogste prioriteit.

Ook in aangepaste vorm zal de geboorte van Jezus weer gevierd worden. Na deze duisternis zal er weer licht zijn.

In gebed verbonden,

Pastoor-deken Franklin Brigitha

Pastoor Jan-Jaap van Peperstraten

Kapelaan Antonio Tocco

Featured Image

Kerstpakkettenactie Dak- en thuislozen en voor “Het Heem”

Beste parochianen,

Kersttijd is het. Dan zorgen we met elkaar dat er weer Kerstpakketten komen voor de “Dak- en thuislozen” en voor “Het Heem, het sociaal pension”.

Even wat cijfers: Het Heem herbergt 21 mensen die bezig zijn om weer mee te draaien in de maatschappij. Bij De Brijder (in het gebouw van de brandweer) worden 60 dak- en thuislozen – jong en oud –  overdag opgevangen. Daarnaast is er ook veel crisis-opvang in de wijk (zo’n 60 gezinnen).

Vele jaren dragen wij met onze parochie zorg voor een extraatje met de Kerst voor de eerstgenoemde doelgroepen.

Door Corona moeten we het – net als vorig jaar – anders doen. Als we allemaal zelf de  levensmiddelen en andere zaken kopen is er in de winkels teveel contact dichtbij.

Daarom kiezen we de veilige weg en willen wij u vragen om een financiële bijdrage.

Wij doen dan de bestelling bij Jumbo of Albert Hein, en kopen datgene wat de instanties graag willen voor de desbetreffende mensen ( o.a. toiletartikelen, veel blikjes. En lekkers. Daarvoor is geen geld beschikbaar in deze opvang.)

We laten het bezorgen. Dan krijgen de mensen daar toch hun extra’s.

Omdat er weinig kerkbezoek is wil ik dit bericht zo ronddelen. Zegt het voort of mail het voort.

Het nummer waarop u uw bijdrage kunt storten is:

NL49 ABNA 0567339971 t.n.v. St Dominicusparochie, Matthias Laurentius, onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2021.

We vinden het fijn om uw bijdrage vóór 12 december te ontvangen. Wij leveren dan op 15 december de ingekochte artikelen af, bij de desbetreffende instanties.

Alvast heel erg bedankt.

Namens de kerstpakkettengroep,