Wijziging vieringen in Sint Laurentiuskerk en Pius X

• Met ingang van zondag 11 december wijzigt de aanvangstijd van de viering op zondag in de Sint Laurentiuskerk van 11.00 uur in 11.15. Een kwartier later dus. Dit wordt gedaan om de priesters en musici de kans te geven om zich van de ene kerk naar de andere kerk te kunnen verplaatsen. Op zondag is de aanvangstijd nog om 11.00 uur.
  • Met ingang van het komend jaar 2023 vervalt de zaterdagavondviering in de Pius X.

Raadpleeg s.v.p. het vieringenoverzicht op de website  te raadplegen of via de afbeelding boven dit bericht. Op de website staan de juiste aanvangstijden.

Kerstpakkettenactie 2023

Ook dit jaar wordt er weer een actie opgezet voor de dak- en thuislozen en stichting dnoDOEN in Alkmaar. Deze Stichting zorgt voor gezinnen in crisissituaties.

Wij vragen of u ons wilt helpen door GELD over te maken. Met dit geld kopen wij de kerstboodschappen voor de mensen. Onder andere toiletartikelen, koek, snoep en levensmiddelen.
U kunt uw bijdrage overmaken op:

NL49 ABNA 0567 3399 71 t.n.v R.K.St. Dominicusparochie Alkmaar o.v.v. kerstpakketten

Bij voorbaat heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage namens de dankbare ontvangers.

Het Mirakel van december 2022 t/m februari 2023 is verschenen

Het Mirakel voor de maanden december 2022 t/m februari 2023 is verschenen.

In dit nummer van Het Mirakel onder meer:

In week 48 wordt de gedrukte versie thuisbezorgd en in de kerken gelegd om mee te nemen.

Rectificatie: op bladzijde 20 van Het Mirakel wordt de naam van de schrijver niet juist weergegeven. De juiste naam is Nel Möring. Excuses voor deze fout!

• Klik hier voor de online versie
  • Klik hier voor PDF-formaat.
  • Klik hier om vorige nummers te lezen.

Opbrengst inzameling Voedselbank St. Laurentiuskerk en Pius X

Bericht van de Voedselbank
“Afgelopen weekend (29 en 30 oktober) heeft de Laurentiuskerk in Alkmaar een grote inzameling gehouden voor onze Voedselbank. Het was een hele kofferbak vol gevuld met o.a. wasmiddelen, blikken groente en koffie.”

Ook de Pius X was betrokken bij de inzamelingsactie.

Hartelijk dank aan de gevers en vooral aan degenen die deze actie mogelijk hebben gemaakt.

Weekend 29-30 oktober: inzameling voor voedselbank

In het weekend van 29-30 oktober is er een inzameling voor de Alkmaarse Voedselbank in de St. Laurentiuskerk (Alkmaar) en de Pius X voor de mensen die het moeilijk hebben om rond te komen. Alleen houdbaar voedsel.

Bijgaand een lijstje (ligt ook achter in de kerk) met wat nodig is:

HELPT U DE VOEDSELBANK AAN PRODUCTEN?

Wij hebben grote behoefte aan de volgende levensmiddelen:

• Houdbare melk
  • Thee
  • Soep in blik
  • Margarine
  • Groente in blik of glas
  • Nasi/bami kruiden
  • Wasmiddelen
  • Jam
  • Houdbare kaas of smeerkaas

Verzorgingsproducten:

• Shampoo, doucheschuim
  • Wasmiddel

Heel erg bedankt voor uw medewerking!

VOEDSELBANK ALKMAAR/HEERHUGOWAARD e.o