Featured Image

Livestream op 1 augustus 2021

De vieringen kunt u (ook) volgen via www.kerkdienstgemist.nl. Kies voor de provincie: Noord-Holland -> Selecteer plaats: Alkmaar en kies dan voor de  Sint Laurentiuskerk.

De viering op 1 augustus begint 11.00 uur (livestream start ongeveer 10 minuten voor aanvang) en wordt voorgegaan door Pastoor Jan-Jaap van Peperstraten.

Deze link verwijst direct naar de uitzending van 1 augustus 2021

Wel wordt de livestream gedeeld op onze website en Facebook.

Er is een app voor telefoons en tablets:
Appstore van Apple: zoek naar kerkdienstgemist
Google Play store:  zoek naar kerkdienstgemist

Tip: beschikt u over Google Chromecast of Apple TV dan kunt u de viering ook op TV bekijken.

Gebed voor Geestelijke Communie:
Mijn Jezus,
ik geloof dat U in het Allerheiligst Sacrament tegenwoordig bent.
Ik bemin U boven alles en wens U in mijn hart te verwelkomen.
Nu ik niet de communie daadwerkelijk  kan ontvangen, vraag ik van U de genade van de geestelijke communie.
Omhels mij en zuiver mijn verlangen naar de hemelse Vader.
Draag mij in Uw Geest, en laat mij nooit van U gescheiden worden.

Featured Image

Mededelingen corona-virus

De Neder­landse bis­schop­pen zijn voor de Rooms-Katho­lie­ke Kerk met een update gekomen van het protocol ‘Ker­ke­lijk leven op an­der­halve meter’. Het protocol is op 26 juni ingegaan.

Het aantal personen per locatie wordt bepaald door de grootte van het kerkgebouw met inachtneming van de 1,5 meter!

Voor de H. Mariakerk is het maximum aantal vastgesteld op 85 personen. Voor deze kerk geldt dat men zich wel van te voren moet aanmelden via maria@dominicusparochie.nl of telefoonnummer 072-5628401 (spreek bij afwezigheid het bandje in).

Doel van registreren of aanmelden is om de gegevens te gebruiken bij een bron- en contactonderzoek in geval van besmetting. De gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Voor alle kerken geldt:

• Een mondkapje dragen is niet meer verplicht!
  • Kom bij hoesten en/of gezondheidsklachten niet naar de viering
  • Houd anderhalve meter afstand!
  • Schud geen handen, maar knik elkaar vriendelijk toe
  • Volg de aanwezige routes in de kerken
  • Ontsmet voorafgaand aan de viering uw handen met de daarvoor aanwezige middelen
  • Ga alleen zitten op de daarvoor bestemde plaatsen (personen uit een gezin mogen bij elkaar zitten)
  • Volg de aanwijzingen op van de aanwezige personen namens de kerk.
  • Bij de vredeswens geen handen schudden, maar elkaar vriendelijk toeknikken
  • De communie wordt alleen uitgereikt door een priester met behulp van een communiepincet.
  • Tussen de ontvanger van de communie en de priester is een communiescherm geplaatst.
  • Zingen is niet toegestaan, behalve door de eventueel koorleden
  • Helaas er is geen koffie na de viering

Een misboekje bij de livestream of de TV-mis
Het is mogelijk om op vrijdag na de viering van 09.30 uur in de Sint Laurentiuskerk (om plm. 10.00 uur afgelopen) of doordeweeks als de kerk open is een misboekje af te halen voor thuisgebruik. Het misboekje kunt u dan thuis gebruiken tijdens de livestream van de H. Mis of de H. Mis op televisie (zondag NPO2 om 10.00).