Verslag 9 juni: Muziek door mensen van De Blije Mare voor mensen van De Blije Mare

12 juni 2024

Het was een geweldig succes, het Jubileumconcert zondagmiddag 9 juni 2024 in de Mariakerk van De Blije Mare. Onder grote belangstelling werd het concert geopend door het Maria Kinderkoor. Iedereen kon de liedjes mee lezen en/of zingen uit de nieuwe Kinderzangbundels. Speciaal voor dit jubileum gemaakt. De illustraties in het boekje zijn foto’s van schilderijen van Kapelaan Antonio Tocco. De boekjes zijn prachtig geworden. Deze willen we in de toekomst blijven gebruiken voor de Kinderkoor-vieringen. Verder werd er gezongen door Delta Voices, Zanggroep Immanuelkerk, Collage en het Mariakoor. Prachtige solo’s werden gezongen door Caroline en Andreas Thomsen en Ellen Popma. Ellen presenteerde de gehele middag op vakkundige en fijne persoonlijke wijze.

Trudi Hand bespeelde het orgel en zong samen met de kosters. Anno Bos en Henk Wiering speelden samen een 4-handig stuk op het orgel. Heel bijzonder want dat komt niet vaak voor op zulke kleine manualen. Pianiste Henny en de jonge (Kinderkoor zangeres) Isabelle lieten horen dat 4-handig spelen ook kan op de piano. Isabelle deed het geweldig! De gitaristen René van der Graaf, Pieter Bais, Berto Salfischberger en Ane Mulder speelden de sterren van de hemel met begeleidingen van de zanggroepen. Het optreden van de jongens Matthias Tuinman en Wiebe van Ierland klonk als een klok! Prachtig gezongen! Het was een genot om het enthousiasme te zien van slagwerker (vandaag op de cagon) Krijn van Ierland. Wat een passie en ritme-gevoel! Ga zo door jongens! Ciska Jansen speelde op een heel bijzonder blaasinstrument, de aerofoon, waarmee zij verschillende blaasinstrumenten kon imiteren. Zij speelde vanmiddag de saxofoon.

Een dankwoord van Voorzitter Bart Slooten (locatieraad). En een dankwoord van Henny Veldman. Henny nam maanden geleden het initiatief voor dit concert en verzorgde de organisatie van deze middag. Zij sprak haar dank uit. Dank aan Ellen en de Geluidsmannen Rene en Berto! Een geweldige middag!

 

Meer nieuws

Vertrek Pastoor Franklin Brigitha per 1 oktober 2024

Alkmaar, 5 juli 2024 Beste parochianen, Zo vlak voor de […]

5 jul

Het Mirakel juli-september 2024 is verschenen

Het parochiemagazine Het Mirakel voor de maanden juli, augustus en […]

28 jun

Nieuwsbrief 15 van 28 juni 2024 is verschenen

Nieuwsbrief 15 van 28 juni 2024 is verschenen.  Een nieuwsbrief […]

28 jun

Nieuwsbrief 14 van 21 juni 2024 is verschenen

Nieuwsbrief 14 van 21 juni 2024 is verschenen.  De doorgaans […]

21 jun

Nieuwsbrief 13 van 7 juni 2024 is verschenen

Nieuwsbrief 13 van 7 juni 2024 is verschenen.  Alstublieft, op […]

7 jun

Terugkijken op het H. Vormsel van 1 juni

Liesbeth van Gool schrijft regelmatig een blog voor de website […]

4 jun

Gewijzigde aanvangstijd viering 2 juni 2024 in St. Laurentiuskerk

De aanvangstijd van de viering op zondag 2 juni in […]

30 mei