Eerste heilige communie/Eucharistie

De Heilige Eucharistie is de oorsprong en hoogtepunt van heel het christelijk leven. Tijdens de Eucharistie geeft Jezus werkelijk zichzelf aan ons in de gedaante van Brood en Wijn. Het is als het ware dat God zich heel klein maakt om in ons binnenste te kunnen komen tijdens de H. Communie. We omringen dit Heilig Sacrament met veel liefde, respect en aandacht, omdat het de grootste schat van onze kerk is. Er is een voorbereidingstijd nodig om de Eerste Heilige Communie te ontvangen.

Deze “Eerste Heilige Communie”, de eerste keer dat de kinderen Jezus in de Eucharistie ontvangen, vindt meestal in de parochie plaats op de tweede Paasdag. De voorbereiding is in de vorm van catechese die gegeven wordt tijdens verschillende bijeenkomsten.

U kunt uw kind opgeven voor het ontvangen van de Eerste H. Communie door contact op te nemen met de pastores of via onderstaand opgave formulier.

In verband met de verspreiding van het corona-virus worden er voorlopig geen bijeenkomsten gepland om de kinderen voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel. Eerst moet de situatie veilig genoeg zijn. Aanmelden is wel mogelijk. Dat kan via het formulier op de website. Dat wordt bewaard en als de situatie veilig genoeg is om de voorbereidingen te starten, dan wordt u daarover geïnformeerd.

Aanmeldformulier Eerste Communie/Vormsel

Met dit formulier kunt u uw kind opgeven voor de voorbereiding op de Eerste Communie of het Vormsel. Velden met een * zijn verplicht
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ