Het Vormsel

Het Vormsel (in het Latijn Confirmatio, betekent bevestiging, bekrachtiging) is het sacrament waardoor de gedoopte de kracht van de Heilige Geest ontvangt om zijn geloof standvastig te kunnen belijden.

De ritus van het Vormsel is de zalving met het heilig chrisma op het voorhoofd van de vormeling. Deze wordt toegediend door de bisschop maar in bijzondere gevallen kan de priester het ook doen met de toestemming van de bisschop.

Meestal wordt het Vormsel gedaan in de leeftijd tussen 12 en 14 jaar. Volwassenen die het nog niet ontvangen hebben kunnen het na een voorbereidingsperiode ook toegediend krijgen.

Door het heilig Vormsel worden we versterkt met de gaven van de Heilige Geest en zijn we beter in staat om ons geloof te belijden en om getuigenis te geven van Jezus Christus en Zijn Kerk.

Aanmelden kan bij de pastores of door hieronder te klikken voor het opgave formulier.

In verband met de verspreiding van het corona-virus worden er voorlopig geen bijeenkomsten gepland om de kinderen voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel. Eerst moet de situatie veilig genoeg zijn. Aanmelden is wel mogelijk. Dat kan via het formulier op de website. Dat wordt bewaard en als de situatie veilig genoeg is om de voorbereidingen te starten, dan wordt u daarover geïnformeerd.

Aanmeldformulier Eerste Communie/Vormsel

Met dit formulier kunt u uw kind opgeven voor de voorbereiding op de Eerste Communie of het Vormsel. Velden met een * zijn verplicht
  • DD slash MM slash JJJJ
  • DD slash MM slash JJJJ

Nieuwsbrief