Onze nieuwe organist / koordirigent Daniel Cardiel Manso

6 maart 2024

Daniel Cardiel is een jonge dulzaina speler, organist, dirigent, klavecinist en musicoloog van 22 jaar oud uit de stad Segovia, Spanje. Hij begon zijn muzikale opleiding aan het Professionele Conservatorium van Segovia, waar hij zich specialiseerde in de dulzaina bij professor Ricardo Ramos. Kort daarna, gefascineerd door het instrument, verdiepte hij zich in de wereld van het orgel en op 11-jarige leeftijd begon hij aan de professionele graad van orgel aan hetzelfde conservatorium onder leiding van David Largo Dios. Op 17-jarige leeftijd behaalde hij het professionele diploma in dulzaina en orgel en in hetzelfde jaar won hij de eerste prijs in de uitvoeringswedstrijd “Don Juan de Borbón”, in de categorie kamermuziek.

Na het afronden van zijn studie in zijn geboortestad besloot hij te verhuizen naar Salamanca, een universiteitsstad met een lange geschiedenis. Daar studeerde hij orgel, klavecimbel, en musicologie. Na een paar jaar gewijd te hebben aan muziek en kunst, gaf de stad hem de kans om te beginnen met dirigeren. Dankzij deze kans werd hij de chef-dirigent van het Alana Orkest in Salamanca, een studentenorkest dat muziek verzorgt in ziekenhuizen en talrijke auditoria en kerken in de stad.

Zijn liefde voor muziek doet hem een droom najagen die hij al jaren koestert: verhuizen naar Nederland. Deze droom gaat medio 2023 in vervulling, waar hij aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) begint aan een masterstudie orgel bij professor Pieter van Dijk. Zijn rusteloze geest en honger naar opleiding leiden er echter toe dat hij masterclasses gaat geven bij belangrijke organisten en klavecinisten.

‘Na deze korte introductie kan ik jullie alleen maar bedanken voor deze geweldige kans en zeggen dat ik ernaar uitkijk om muziek te maken voor deze prachtige gemeenschap. Het is een droom die uitkomt om jullie nieuwe muziekdirecteur te zijn en het zal zeker een mooie reis worden die ik graag met jullie allemaal wil delen.’ Daniel Cardiel Manso

Meer nieuws

Ochtendgebed van donderdag 25 april 2024

Op donderdag 25 april 2024 wordt het ochtendgebed gebeden. Ochtendgebed […]

25 apr

Nieuwsbrief 9 van 19 april 2024 is verschenen

Nieuwsbrief 9 van 19 april 2024 is verschenen.  Alstublieft, hier […]

19 apr

Vrijwilligers gevraagd voor processie op 5 mei 

Zet 5 mei in uw agenda en loop mee in […]

16 apr

Verkoop Lourdesloten op zondag 21 april

Op zondag 21 april a.s. worden na de vieringen Lourdesloten […]

10 apr

Nieuwsbrief 8 april 2024 is verschenen

Nieuwsbrief 8 van 5 april 2024 is verschenen.  Alstublieft, hier […]

5 apr

Nieuws vanuit de Catechesegroepen Eerste Communie en Vormsel (Update met blog van 5 april)

Liesbeth van Gool schrijft regelmatig een blog voor de website […]

5 apr

Nieuwsbrief Goede Week van 27 maart 2024 is verschenen

Nieuwsbrief Goede Week van 27 maart 2024 is verschenen.  Een […]

27 mrt